Masterchef'de Bu Tatlı Rekor Beğeni Topladı! Kıbrıs Tatlısı Tarifi İle Ustalara Fark Atın

Masterchef'de Bu Tatlı Rekor Beğeni Topladı! Kıbrıs Tatlısı Tarifi İle Ustalara Fark Atın

Akşam misafirinize çayın yanında hangi tatlıyı yapacağınızı mı düşünüyorsunuz? Sizin için harika bir önerimiz var: Dillere destan Kıbrıs tatlısı. Bu eşsiz tatlı ile misafirlerinizin damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. İşte Kıbrıs tatlısının tarifi...

Malzemeler:

Keki İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 2 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi

Misafirleriniz bu lezzetli tatlıya bayılacak! Hazırlaması da oldukça kolay olan Kıbrıs tatlısı ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Afiyet olsun!

YAPILIŞI

Dillere destan Kıbrıs tatlısı yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatalım ve içine bir paket vanilyayı ekleyip karıştıralım. Şerbeti soğumaya bırakalım.

Sıra tatlımızın kekini hazırlamaya geldi. Bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar çırpalım. Ardından sıvıyağ, kırılmış ceviz ve Hindistan cevizini ekleyip karıştıralım. Son olarak galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım. Hazırladığımız kek harcını yağlanmış borcam veya fırın tepsisine dökelim ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olabilir, bu yüzden keki kontrol etmeyi unutmayın.

HER ÇATALDA BU TATLIYA AŞIK OLACAKSINIZ

Fırından çıkan sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim ve keki soğuması için kenara alalım.

Şimdi de Kıbrıs tatlımızın kremasını hazırlayalım. Bunun için derin bir tencereye sütü, nişastayı ve şekeri alalım. Kremamız kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kremanın üzeri göz göz olup kaynayınca içine vanilyayı ve toz krem şantiyi ekleyip 5 dakika çırpalım. Hazırladığımız kremayı soğumuş şerbetli kekin üzerine dökelim. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim ve tatlıyı dinlenmesi için buzdolabında 2-3 saat bekletelim.

Dinlenmiş Kıbrıs tatlısını dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!