İbrahim Uysal

Ustası bile bu tarifi böyle yapamıyor! Söğürme kebabı yapın evinizin ustası olun

Ustası bile bu tarifi böyle yapamıyor! Söğürme kebabı yapın evinizin ustası olun

Akşam yemeği için hala karar veremediyseniz, size harika bir önerimiz var: söğürme kebabı! Bu muhteşem tarifi sofranızın yıldızı yaparak misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Her lokmada daha fazlasını isteyeceğiniz bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. İşte söğürme kebabının ayrıntılı tarifi:

MALZEMELER

  • 7-8 adet bostan patlıcan
  • 6 adet iri boy kapya biber
  • 3 dal yeşil taze soğan
  • 2 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Köftesi İçin:

  • 1 kilo kuzu boşluktan kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • Dağ kekiği
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Üzerine Eritmek İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Bu tarifle, sofranızda hem göze hem de damağa hitap eden bir ziyafet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

YAPILIŞI

Dillere destan söğürme kebabına öncelikle köfte harcını hazırlamakla başlayalım. Uygun bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, galeta ununu, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, biber salçasını, kekiği, kırmızı toz biberi, karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ekleyip 5 dakika boyunca iyice yoğuralım. Kıymalı harcı yoğurduktan sonra en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Bu arada, söğürme kebabının patlıcanlı kısmını hazırlayalım. Patlıcanları ve biberleri ocağın üzerinde veya fırında, dışlarını yağlayarak közleyebilirsiniz.

BU LEZZETE DOYAMAYACAKSINIZ

Közlenen patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyalım. Közlenmiş biber ve patlıcanları minik minik doğrayalım. İçine ince kıyılmış taze soğanı, maydanozu, nar ekşisini, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, tuzu ve pul biberi ekleyip iyice karıştıralım. Şimdi buzdolabında dinlenen köfte harcını alalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine köfteleri şekillendirerek aralıklı dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteleri pişirelim. Servis tabağının dibine patlıcan söğürmesini yayalım ve üzerine pişen köfteleri dizelim. Son olarak tereyağını kızdırıp üzerine gezdirelim.

AFİYET OLSUN