Ustalar tepsi tepsi yapıyor, bu yöntemle pişiriyor! 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği tarifi

Ustalar tepsi tepsi yapıyor, bu yöntemle pişiriyor! 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği tarifi

Evde su böreği yapmayı düşünenler için bu yöntem mutlaka denemeye değer. Yılların tecrübesine sahip ustalar, evde pratik su böreği yapmanın sırlarını açıkladı. Hazır yufkadan yapabileceğiniz bu lezzet, orijinal tarifine oldukça yakın bir tat sunuyor. İşte su böreği yapmanın ipuçları...

HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 adet hazır yufka
  • 500 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

SU BÖREĞİ YAPMANIN İPUÇLARI

Su böreği yaparken, sosu yufkaların üzerine döktükten sonra yufkaların sosu iyice çekmesi için 5-10 dakika beklemek önemlidir. Sosu, bir fırça yardımıyla eşit bir şekilde dağıtmalısınız. Pişirme işlemini fırının fanlı ayarında yaparak, böreğin kabarması için büyük bir fırın tepsisi kullanmalısınız.

SU BÖREĞİ YAPILIŞI

  1. İç Harcın Hazırlanması: Beyaz peyniri çatal yardımıyla iyice ezin. Maydanozları ince ince doğrayıp peynirle karıştırın.
  2. Sosun Hazırlanması: Derin bir kabın içinde yumurta, kabartma tozu, sıvı yağ, süt ve tuzu çırpın. Ardından sodayı yavaş yavaş ekleyin.
  3. Yufkaların Hazırlanması: 1 adet yufkayı fırın tepsisine düz bir şekilde serin. Kalan 4 yufkayı enine katlayarak dörder parmak genişliğinde kesin. Bu yufkaları parçalayarak kullanabilirsiniz.
  4. Yufkaların Soslanması ve Yerleştirilmesi: 2 adet yufka parçasını sosa tamamen batırarak tepsiye yerleştirin. Üzerine iç harcı yaydıktan sonra kalan 2 yufka parçasını da sosa batırarak üstüne yerleştirin. Tepsinin kenarındaki fazla yufka parçalarını kapatın. Her parçanın üzerine bolca sos sürün ve kalan sosu böreğin üzerine dağıtın.
  5. Dinlendirme ve Pişirme: Böreği buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fanlı fırında, börek iyice kızarana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!