Turşu yaparken kimse buna dikkat etmiyordu! Ünlü şef Somer Sivrioğlu tadına doyulmayacak turşunun püf noktalarını verdi! Doğru diye bilinenler yanlış çıktı
Turşu kurmak fazlasıyla uğraştırıcı ve zahmetli olarak görülür. Fakat kışın sofralarda bulunan turşunun saymakla bitmeyen faydaları olurken içimizi ısıttığı da aşikar. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin başvurduğu turşu kurumunun püf noktaları vardır. Ünlü şef Somer Sivrioğlu, turşu yapımında yapılması gerekenleri ve tarifin sırrını açıkladı. İşte detaylar...
SOMER SİVRİOĞLU'NUN TURŞU TARİFİ
MALZEMELER
1 litre su
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3 kaşık kaya tuzu
İnce dilimli yarım limon
4-5 adet nohut
TURŞU KURUMUNUN PÜF NOKTALARI
Turşu kurulacak olan sebzelerin çok iyi bastırılması gerekir. Bu durum ise su oranının daha az tutulmasına yardımcı olur. Turşunun iyi olmasını istiyorsanız en az 2-4 hafta bekletilip kapağının kesinlikle açılmaması gerekir çünkü turşunun fermentasyonu bozulmaması öneli noktalardandır.
TURŞUNUN FAYDALARI
-Kabızlığı engeller
-Bağışıklık sistemi kuvvetlendirir
-Kalbi korur
-Kanseri önler
-Ağrı kesici özelliği vardır
-Kan şekerini düzene sokar