Tüm mahalle bu yemeği konuşacak, kokusu parfüm gibi yayılacak yelpaze kebabı tarifi
Akşam yemeği veya özel davetleriniz için karar veremediyseniz, size harika bir önerimiz var. Hem ailenizin hem de misafirlerinizin beğenisini kazanacak olan yelpaze kebabı ile sofralarınıza lezzet katın. İşte zahmetsizce hazırlayabileceğiniz yelpaze kebabının detaylı tarifi:
Malzemeler
Patlıcan İçin:
- 2 adet patlıcan
Köfte İçin:
- 500 gram yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Sos İçin:
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Kekik
- Tuz
Yapılışı
Efsane bir lezzet olan yelpaze kebabı için önce patlıcanları yıkayıp, uzunlamasına kesikler açın. Patlıcanların baş kısmını kesmeyin. Acısını almak için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Bu arada köftelik harcı hazırlayın. Uygun bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip köfte harcını iyice yoğurun. Köftelerin dağılmaması için iyi yoğurmak çok önemli. Patlıcanların suyunu süzün ve kesiklerin arasına kıymalı harcı yerleştirin.
Sonrasında sosu hazırlayın. Küçük bir kapta domates salçası, ılık su, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, kekik ve tuzu karıştırın. Patlıcanları fırın tepsisine veya borcama dizin ve hazırladığınız sostan üzerine gezdirin. Dilimlenmiş domates ve biberleri de ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Pişen yemeği fırından alıp sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
Yelpaze Kebabının Yanına Ne Gider?
- Tel şehriyeli pirinç pilavı
- Meyhane pilavı
- Domatesli bulgur pilavı
- Tereyağlı erişte
- Yayla çorbası
- Lokanta usulü mercimek çorbası
- Mevsim salata
- Cacık
- Ayran