Son anda geliyorum diyen misafirlerinizi kıskandıracak pasta! 10 dakikada vişne soslu kedi dilli pasta tarifi
Kolay ama etkileyici bir tatlı yapmak isterseniz, malzemelerinizi hazırlayın. Çok uğraşmış gibi görünen bu tatlının tarifini herkes soracak. İşte evde kolayca yapabileceğiniz şipşak vişne soslu kedi dilli pasta tarifi:
MALZEMELER
- 1,5 paket kedi dili bisküvi
Pastacı Kreması İçin:
- 500 ml süt (2,5 su bardağı)
- 2 tam yumurta
- 130 gr şeker (2/3 su bardağı)
- 80 gr nişasta (3 yemek kaşığı)
- 80 gr tereyağı (3 yemek kaşığı dolusu)
- Vanilya
- Yarım paket krema
- Islatmak için süt
Vişne Sosu İçin:
- 500 gr vişne
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Biraz su
- Limon kabuğu rendesi ve dilerseniz limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı şeker (vişnelerin ekşiliğine göre ayarlanabilir)
YAPILIŞI
Pastacı Kreması:
- Süt, şekerin yarısı ve tereyağını bir tencerede ısıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve kalan şekeri pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Kaynama noktasına gelen sütten azar azar, karışımı sürekli karıştırarak dökün.
- Karışımı tekrar tencereye alıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip ılıyana kadar çırpın.
- Üzerinin kabuk bağlamaması için streç film ile kaplayın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Beklerken, sıvı kremayı çırpacağınız kabı ve mikser ucunu bir süre buzluktan bekletin.
- Soğuyan pastacı kreması ve çırpılmış katı kremayı birleştirip iyice çırpın.
Vişne Sosu:
- Vişneleri bir sos tenceresine alın, üzerine şekeri ekleyip biraz kaynatın.
- Ayrı bir kasede nişasta ve biraz suyu karıştırarak vişnelere ekleyin, kıvam alana kadar pişirin.
- Göz göz olunca biraz limon suyu ekleyip ocaktan alın.
- Ilındıktan sonra limon kabuğu rendesini ekleyin.
Pasta Yapımı:
- Kedi dilini süt ile ıslatıp borcama dizin.
- Üzerine hazırladığınız pastacı kremasını yayın.
- Vişne sosunu ekleyin ve tekrar kedi dili ile kaplayın.
- Pastayı dolapta dinlendirip servis yapın.
AFİYET OLSUN...