Somer Şef böreğin püf noktasını verdi: Bunu yaparsanız böreğin lezzetine doyum olmuyor
Lezzetli yemeklerin üstadı Somer Sivrioğlu, mutfak sırlarını paylaşmaya devam ediyor. Daha önce turşu tarifi ile büyük ilgi gören Sivrioğlu, şimdi de börek yapımındaki püf noktalarını açıklıyor. Evde profesyonel bir şekilde börek yapmanın inceliklerini anlatan Sivrioğlu, herkesin bu tarifi rahatlıkla uygulayabileceğini söylüyor. İşte börek pişirmenin püf noktaları…
Somer Sivrioğlu'nun Lezzet Tüyoları
Malzemeleri Hazırlama:
- Öncelikle malzemelerinizi hazırlayarak işe başlayınız. Unu eleyip büyük bir kaba alınız ve tuz ekleyiniz.
- Yumurtayı ilave ettikten sonra kenardan başlayarak yavaş yavaş yoğurunuz. Gerektikçe su ekleyiniz.
- Hamuru en az 40 dakika yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtüp en az 1,5 saat dinlendiriniz.
Yufkaların Hazırlanması:
- Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölünüz ve üzerini bezle kapatınız.
- Unlanmış bir yüzeyde hamur bezelerini incecik açınız. Yufkaların ince olması son derece önemlidir.
- Açtığınız yufkaları bezin üzerine serip 10 yufkayı hazırladıktan sonra hepsini dörde bölünüz.
Hamurların Haşlanması:
- Kaynar suya tuz ve limon ekledikten sonra hamurları haşlayınız. Haşlanan hamurları süzgece alıp sularının süzülmesini sağlayınız.
İç Harcın Hazırlanması:
- İç harç için maydanozu kıyıp, peyniri rendeleyin veya ezin. Maydanozla birlikte harmanlayınız. İsteğe göre kıymalı da yapabilirsiniz.
Böreğin Hazırlanması ve Pişirilmesi:
- Yağladığınız fırın tepsisine kuru yufkaları serip üzerine eritilmiş tereyağı gezdiriniz. Peynirli iç harçtan serpiştiriniz.
- Daha sonra haşlanan yufkaları ekleyip yeniden iç harç ekleyiniz. Son yufka kalana kadar aynı işlemi tekrarlayınız ve her yufkanın üzerine tereyağı sürünüz.
- En üst katmana kuru yufka yerleştirip tereyağı sürünüz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriniz. Böreği ters çevirerek her iki tarafının da pişmesini sağlayınız.
Su Böreğinin Püf Noktaları:
- Yufkalar ince açılmalı ve her kat arasına tereyağı sürülmelidir.
- Hamur iyi yoğrulmalıdır.
- Su böreği her iki tarafı da pişirilmelidir.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.
- Tüm malzemelerin taze olması böreğin lezzetini artıracaktır.