Sigara böreği hiç böyle yapılmadı: İçi sulu dışı çıtır sigara böreği tarifi
Çin böreği, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle oldukça besleyici ve doyurucu bir lezzet sunar. Her yaştan insanın severek tüketeceği bu tarif, mutfaklarınızda vazgeçilmez bir yer edinecek. Lezzetine doyamayanlar, evde de bu tarifi denemek isteyeceklerdir. İşte Çin böreği tarifi…
ÇİN BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- Süt
- Galeta unu
İç Harcı İçin:
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet pırasa
- 2 adet lahana yaprağı
- 150 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
ÇİN BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Tereyağını tavada eritip, yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı ekleyerek pişirin.
- Rendelenmiş havuç, ince kesilmiş pırasa ve lahana yaprağını ekleyin ve malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
- Sıvı yağ ve yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaların arasına bu karışımı sürün.
- 3 yufkayı üst üste koyun ve aralarına yağlı yumurtalı karışımı sürün.
- Yufkaları üçgen şekilde 8 parçaya bölün (sigara böreği saracak gibi).
- Her parçanın içine sebzeli harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Üç kat yufka olduğu için biraz kalın olacaktır.
- Hazırladığınız börekleri 5 dakika süt içinde bekletin.
- Sütten çıkardıktan sonra galeta ununa bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Afiyet olsun…
ÇİN BÖREĞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Çin böreği, aslında Spring Roll adı verilen kare yufkalarla yapılır. Bu yufkaları internetten temin edebilirsiniz. Ancak bulamayanlar için normal yufka da kullanılabilir.
Börekleri hazırladıktan sonra pişirmeden önce derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Börekleri pişirdiğiniz gün tüketmeniz önemlidir, çünkü ertesi güne kalan börekler yumuşayarak lezzetini kaybedecektir.