Cemre Duman

Pastaneyi evinize getiren lezzet: Ceviz diyarı tatlısı tarifi

Pastaneyi evinize getiren lezzet: Ceviz diyarı tatlısı tarifi

Türk mutfağının zengin tatlı çeşitlerinden biri olan ceviz diyarı tatlısı, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzettir. İşte, bu eşsiz tatlıyı evinizde yapabilmeniz için adım adım tarifimiz.

Ceviz Diyarının Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Hamurun Hazırlanışı

İlk olarak, derin bir kabın içine unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyin. Ardından, ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Çırpılmış karışıma sütü ve sıvı yağı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.

Hamurun Birleştirilmesi

Hazırladığınız sıvı karışımı, un karışımının içine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Son olarak, ince çekilmiş cevizleri ekleyin ve hamuru iyice yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.

Şerbetin Hazırlanışı

Ceviz diyarı tatlısının en önemli kısmı şerbetidir. Şerbeti hazırlamak için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tatlıların Pişirilmesi

Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Tatlılar altın rengini aldığında fırından çıkarın.

Son Dokunuş

Fırından çıkan sıcak tatlıları soğumuş şerbetin içine batırın ve 5 dakika bekletin. Tatlılar şerbeti iyice çektikten sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun! Ceviz diyarı tatlısı, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi şenlendirecek mükemmel bir lezzettir.