Pastane dolaşma son, evde kendiniz yapın! Çocuklar bu tarife bayılıyor, malaga pastasını herkes yapamıyor

Pastane dolaşma son, evde kendiniz yapın! Çocuklar bu tarife bayılıyor, malaga pastasını herkes yapamıyor

Tatlı sevenler ve pasta aşıkları için muhteşem bir tarifimiz var. Her lokmasında ayrı bir lezzet sunan malaga pastasını mutlaka denemelisiniz. Damakta unutulmaz tatlar bırakan ve göz alıcı görünümüyle bu pastaya bayılacaksınız. İşte dillere destan meşhur malaga pastasının tarifi...

Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

  • Yarım kilo süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (soğuduktan sonra)

Ganaj için:

  • 200 g bitter çikolata
  • 200 g krema
  • İri kıyılmış Antep fıstığı ve fındık
  • Muz

YAPILIŞI

Malaga pastasını hazırlamak için ilk olarak kek yapımıyla başlayalım. Karıştırma kabına süt, şeker ve vanilyayı ekleyip 2 dakika boyunca çırpın. Ardından yumurtaları ilave edip tekrar çırpın. Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip son kez çırpın. Kekin pişeceği dikdörtgen borcam veya fırın tepsisini yumuşatılmış margarinle yağlayıp kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

BU LEZZET BAŞINIZI DÖNDÜRECEK

Şimdi sırada malaga pastasının muhallebisini hazırlamak var. Derin bir tencerede sütü, unu, şekeri ve vanilyayı orta ateşte, üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp soğuması için ara sıra karıştırarak bekletin. Muhallebi soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın. Muhallebimiz de hazır.

Malaga pastasının son aşaması için küçük bir tencerede kremayı ısıtın. Isınan kremaya küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Şimdi bütün işlemleri birleştirelim. Kekin üzerine muhallebiyi dökün ve dilimlenmiş muzları yerleştirin. Muzların üzerine ganaj sosunu dökün. Pastayı soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!