Ekrem Tansel

Mantı yapmak bu tarifle çocuk oyuncağı! Eliniz hamura değmeyecek, lezzeti tabak tabak yedirecek! Eşleriniz hayret edecek

Mantı yapmak bu tarifle çocuk oyuncağı! Eliniz hamura değmeyecek, lezzeti tabak tabak yedirecek! Eşleriniz hayret edecek

Geçmişten günümüze kadar gelen en lezzetli yemeklerden biri olan mantı, hamur içinde enfes bir iç harç ve üzerinde yoğurt ile sos şovuyla müthiş bir tat sunuyor. Herkesin severek yediği bu lezzeti evde hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Mantının en lezzetli haliyle hazırlanan bu tarif, yiyenlerin bir daha istemesine neden oluyor. İşte en kolay mantı tarifi…

SOSYETE MANTISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 300g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Maydanoz

Yufkaları ıslatmak için:

  • Yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

SOSYETE MANTISI NASIL YAPILIR?

  1. Mantının iç harcı için ince doğradığınız soğanları sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
  2. Üzerine kıyma ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatları ekleyin.
  4. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp doğranmış maydanozları iç harca ekleyip karıştırın.
  5. Yufkaları dörde kesip her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürerek iç harcı serpiştirin.
  6. Rulo yaparak gül böreği şeklini verdikten sonra üzerine yağ ve su karışımından sürerek tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.
  7. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Servis tabağına aldığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yaktığınız nane ve pul biber sosunu gezdirin.

Şimdiden herkese afiyet olsun...