Makarnayı bir de böyle deneyin! Bu tarifi kimse bilmiyor: Ocaktan iner inmez bitiyor
Öğlen veya akşam yemeğine ne hazırlasam diye sizde kara kara düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise size süper bir haberimiz var. Bugün sizler için öğlen yada akşam yemeğine kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz mantı makarna tarifimizi paylaştı. Hem makarnayı hem de mantıyı sevenlere bayram ettirecek bu tarifimizi vakit kaybetmeden mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte mantı makarnanın ayrıntılı tarifi şöyle;
MALZEMELER
1 paket mantı makarna
2 yemek kaşığı salça (tepeleme)
2 yemek kaşığı tereyağı
İçi İçin;
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Damakları bayram ettirecek lezzet mantı makarnamızı yapmaya öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kapta küp küp doğradığımız kuru soğanımızı, kıymamızı ilave edip tuz ve karabiberle güzelce yoğuralım. Makarnalarımızın içine iç harcı tek tek dolduralım. Tencerede sıvı yağ ve salçayı güzelce kavuralım.
PARMAKLARINIZI AMAN YEMEYİN
Daha sonra makarnalarımızı döküp tuzunu ilave edip 2 dakikada o şekilde kavuralım. Mantı makarnaların üzerini geçecek kadar suyumuzu ilave edip orta ateşte pişirelim. Pişen mantı makarnalarımızın suyunu süzelim. Arzuya göre servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yapıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...