Murat Çağrı

Lezzeti efsane görüntüsü şahane! Böyle güveç ne görüldü ne duyuldu, efsane güveç tarifi

Lezzeti efsane görüntüsü şahane! Böyle güveç ne görüldü ne duyuldu, efsane güveç tarifi

Davete hazırlayacağınız sofralar için hem gözlere hem de mideye hitap eden harika bir tarif sunuyoruz. Hamurda güveç tarifi ile hem ailenizden hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte tüm detayları ile hamurda güveç tarifi:

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı

İç harcı için:

  • 400 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

Öncelikle, hamuru hazırlamak için yoğurma kabına 1.5 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı kuru maya alın, 1 dakika karıştırın. Ardından, 1 yumurta akı ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tekrar karıştırın. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Uygun bir tencereye sıvı yağ alın, üzerine doğranmış soğan, kırmızı kapya biber, yeşil biber ve sarımsağı ekleyip 5 dakika pişirin. Ardından kuzu kuşbaşı etleri ekleyin, sıcak su, kekik, pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek pişirin. Pişen iç harcı soğumaya bırakın.

Hamur dinlendikten sonra, limon büyüklüğünde bezeler koparıp bir çay tabağından biraz daha büyük şekilde açın. Hazırladığınız iç harcı hamurun içine koyup ağzını güzelce kapatın. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp kenara alın. Son beze ile uzun şeritler kesip hamurun kenarına dolayın.

Son olarak, yumurta sarısı ve sütü çırparak hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!