Ekrem Tansel

Kuru fasulyeye buz atın gözlerinize inanamayacaksınız! Fasulyeye buz koymak ne işe yarıyor?

Kuru fasulyeye buz atın gözlerinize inanamayacaksınız! Fasulyeye buz koymak ne işe yarıyor?

Ev hanımlarının yaparken en çok zorlandığı yemeklerden biri olan kuru fasulyenin püf noktası, fasulyenin ideal yumuşaklığa ulaşmasıdır. Ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır; tam kıvamını tutturmak önemlidir. Hazırlık aşaması kadar pişirme süreci de dikkat gerektiren kuru fasulye, sizin için paylaşacağımız yöntemle harika bir lezzete dönüşecek. Tek yapmanız gereken, pişirme esnasında buz kullanmak. Bu küçük ama etkili sır, fasulyelerinizin kıvamını mükemmel hale getirecek. İşte detaylar...

Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti

Pilavın yanında kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez ikililerindendir. Bu ikiliyi tam kıvamında hazırlamak, biraz özen ister. Fasulyeleri ideal kıvamda pişirebilmek için önceden suda bekletmek gereklidir. Ancak fasulyeleri çok fazla bekletirseniz yumuşayıp dağılabilir; yetersiz bekletirseniz ise içi çiğ kalabilir. Bu dengeyi tutturmak için ise harika bir çözüm var.

Fasulyeleriniz Pamuk Gibi Olacak

Fasulyeleri akşamdan suya koyma zahmetine son verin. Bu yeni yöntemle fasulyeleriniz pamuk gibi olacak. Yapmanız gereken tek şey, kaynayan fasulyelere buz eklemek. Tenceredeki suyu 5 dakika kaynatın ve bir su bardağı buzlu su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp bir saat bekleyin. Sonuç karşısında gözlerinize inanamayacaksınız.

Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram kuru fasulye
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  1. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencerede kızdırın.
  2. Yemeklik doğranmış bir adet kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri tencereye ekleyin.
  5. 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Tane tane pişmiş pirinç pilavı ile servis edin. Afiyet olsun!