Kokusu 3 km’den hissediliyor! Buram buram tahin kokan gerçek lezzet: Tahinli kurabiye
Çay saatlerinize ve kahve saatlerinize ağzınızı tatlandıracak güzel bir kurabiye olsa da yesek mi diyorsunuz yoksa misafirleriniz mi geliyor. Hem misafirlerinizi hem de kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Haberimizde tarifini özenle paylaştığımız beyaz çikolatalı tahinli kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu kurabiye sayesinde hem midelere hem de gözlere bayram ettireceksiniz... İşte beyaz çikolatalı tahinli kurabiyenin tarifi...
MALZEMELER
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı kırık ceviz
3,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
Fildişi Çikolata
Pirinç antep fistığı (isteğe bağlı cevizde kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Yemelere doyamayacağınız beyaz çikolatalı tahinli kurabiye tarifimiz için öncelikle yoğurma kabımızı alalım. İçine pudra şekerini, sıvıyağı, tahini, kırık cevizi alalım ve bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine kabartma tozunu ve unu ekleyelim. Güzelce kurabiye hamurumuzu yoğuralım. Şimdi sıra geldi kurabiyelere şekil vermeye. Kurabiyelerimize şekil vermek için dondurma kaşığı kullanacağız. Dondurma kaşığı ile kurabiye hamurundan alıp şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi aralıklı olarak dizelim.
BU KURABİYELER ÇAYIN VE KAHVENİN YANINA ÇOK İYİ GİDİYOR
Kurabiyelerimizi 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka kendi fırınınızın kurabiyeleri pişirip pişirmediğini kontrol ediniz. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Kurabiyeler tamamen soğuyunca benmari usulü çikolatayi eritip kurabiyenin üzerine sıkalım.
Çikolata soğumadan hemen üzerine fıstıkları da dökelim.
AFİYET OLSUN...