Kaynananız bu tarifi almak için size yalvaracak! Çayın yanına en güzel çatal kurabiye tarifi
Çay saatlerinize eşlik edecek, ağızda adeta eriyip gidecek bir tuzlu kurabiye arayanlara müjde! Özenle hazırladığımız çatal kurabiye tarifi tam size göre. Üstelik mutfakta fazla zaman harcamadan kolayca yapabilirsiniz. İşte yemelere doyamayacağınız çatal kurabiyenin detaylı tarifi:
MALZEMELER
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
YAPILIŞI
Ağızda dağılan kıyır kıyır çatal kurabiyesi için önce hamur yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, yoğurdu, sirkeyi, tuzu, şekeri, kabartma tozunu ve mahlebi koyup güzelce karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Hamurdan küçük parçalar alıp rulo şeklinde yuvarlayalım, uçlarını dikkatlice birleştirip orta kısmını hafifçe genişletelim. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.BU KURABİYE AĞIZDA ERİYİP GİDECEK
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çatal kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla hafif çizikler atalım. Son olarak çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırın süreleri farklılık gösterebilir, bu yüzden pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım ve tamamen soğuduktan sonra servis edelim.AFİYET OLSUN!