İbrahim Uysal

Karadeniz pidesi yapmak için karadenize gitmenize gerek yok! Karadenizlilerin bile kıskanacağı çıtır çıtır pide tarifi

Karadeniz pidesi yapmak için karadenize gitmenize gerek yok! Karadenizlilerin bile kıskanacağı çıtır çıtır pide tarifi

Öğle ya da akşam yemeğinde lezzetle tüketeceğiniz harika bir tarif ile karşınızdayız. Bugünkü haberimizde Karadeniz'in ünlü kıymalı ve yumurtalı pidesine yer vereceğiz. Mutfakta fazla zaman harcamadan, kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu pideye bayılacaksınız. İşte Karadeniz pidesinin yapılışı tüm detaylarıyla...

MALZEMELER

Hamuru İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

İç Malzemesi İçin:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri İçin:

  • 2 adet yumurta

YAPILIŞI

Efsane damak çatlatan lezzet Karadeniz pidesi yapmak için öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine 1 su bardağı ılık suyu, kuru mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım. Maya aktifleşince tuzu ve 4 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kapatalım ve hamuru mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalanırken biz de bu arada Karadeniz pidesinin iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta kıymayı, rondodan geçirdiğimiz domatesi, biberi ve kuru soğanı, kimyonu, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.

BU PİDE KAPIŞ KAPIŞ GİDECEK

Mayalanan hamuru bezelere ayıralım. Tezgahın üzerine un serpelim ve bezemizi uzun bir şekilde merdane yardımıyla açalım. Üzerine kıymalı harcı yayıp kenarlarını üzerine doğru kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine pidemizi yerleştirelim. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayalım. Bir kasenin içinde yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırarak pidemizin kenarlarına sürelim. Bu karışım, pidemizin kenarlarının nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pidelerimizi pişirmeye koyalım. Pidelerimizin kenar kısımları hafif kızarmaya başlayınca, iyice çırptığımız yumurtalardan kaşıkla alıp kıymaların üzerine yayalım ve tekrar fırına verelim. Yumurtası pişince pidemiz hazır olacak. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun!