Kalıbım yok diyenlere elmalı turta tarifi! Çay bu tarifin yanında dile gelecek: 15 dakikada pratik tarif

Kalıbım yok diyenlere elmalı turta tarifi! Çay bu tarifin yanında dile gelecek: 15 dakikada pratik tarif

Kalıbınız olmadığı için turta yapmaktan vazgeçiyorsanız veya elinizde kalıp varken farklı tarifler denemek istiyorsanız, bu elmalı turta tarifini mutlaka deneyin. Bu tarif, elmalı turta yapımında ihtiyacınız olan tek tarif olacak ve çocuklarınız da bayılacak. İşte kalıp kullanmadan elmalı turta yapımı:

Malzemeler

İç Harcı İçin:

  • 2 adet büyük boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (isteğe göre artırılabilir)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamur İçin:

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri

Yapılışı

Öncelikle elmalı turtamızın iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları yapışmaz bir tavada suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra toz şeker ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını veya margarini, yumurtayı, sıvı yağı, toz şekeri, pudra şekerini ve yoğurdu koyup karıştırın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun. Gerekirse yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurdan bir mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane ile açın.

Açtığınız hamurun üzerine bir tencere kapağı koyup kenarlarını kesin. Ortada kalan hamurun üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayın. Ayırdığınız hamurdan ince uzun şeritler yapıp iç harcın üzerine kafes şekli verin. Yağlı kağıtla birlikte hamuru fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan turtayı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin ve servis edin.

Afiyet olsun!