İrmik tatlılarının başını çeken perde tatlısı herkesi mest etti! Böyle bir lezzet yok! Yiyenler ikinci tabağı istiyor

İrmik tatlılarının başını çeken perde tatlısı herkesi mest etti! Böyle bir lezzet yok! Yiyenler ikinci tabağı istiyor

İrmik tatlısının zengin malzemeleriyle dolu nefis lezzeti, davet sofralarınızda ve çay saatlerinizde baş köşede yerini alacak. Mutfakta fazla vakit harcamak istemeyenler için oldukça pratik olan perde tatlısı, her aşamasıyla misafirlerinizi kendine hayran bırakacak. Peki, perde tatlısı nasıl yapılır? İşte perde tatlısı malzemeleri ve yapım aşamaları:

Perde Tatlısı Malzemeleri:

  • 10-12 adet baklava yufkası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik

Üzerine dökmek için sos:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker
  • Fındık kırığı ya da toz fıstık

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Tarif:
Tatlımıza öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın ve kaynayan şerbetin içine 1-2 damla limon suyu ekleyip altını kapatın.

Tezgaha baklava yufkalarını serin ve her bir yufkayı fırçayla yağlayarak üzerine irmik serpin. Yufkaları iki ucundan tutarak büzüştürüp fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalar için aynı işlemi yaptıktan sonra, tatlıyı 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Tatlı fırında pişerken sosunu hazırlayın. Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.

Pişen tatlıyı fırından çıkarıp üzerine sosu dökün ve iyice kızarması için tekrar fırına verin. Kızaran tatlıyı fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dökün ve servis edin.

Afiyet olsun!