Murat Çağrı

Herkes bu böreği el açması sanıyor! Sırrı sosunda lezzet bombası yapmaya hazır mısın?

Herkes bu böreği el açması sanıyor! Sırrı sosunda lezzet bombası yapmaya hazır mısın?

Kahvaltı sofralarınıza veya beş çaylarınıza eşlik edecek çıtır çıtır bir börek tarifiyle sizlerleyiz. Bu haberimizde özenle hazırladığımız patatesli börek tarifine bayılacaksınız ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. El açması sanılan bu böreği, bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla çıtır çıtır patatesli börek tarifi:

Malzemeler

Börek İçin:

  • 4 adet yufka

Sos İçin:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç Harcı İçin:

  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Yapılışı

Öncelikle patatesleri haşlayarak başlıyoruz. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyduktan sonra derin bir kaba alıp çatalla ezelim. Yapışmaz bir tavada küp doğranmış soğanı sıvı yağda kavuralım. Ardından salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Son olarak ezilmiş patatesleri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave ederek karıştıralım.

Şimdi böreğin sosunu hazırlayalım. Geniş bir kasede unu, sıvı yağı, eritilmiş tereyağını ve sirkeyi iyice karıştıralım.

Yufkayı tezgaha serip ortadan ikiye keselim. Yarım yufkanın bir tarafına sosu sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım. Tekrar sostan sürüp kenarlarını biraz içe doğru katlayalım. Katladığımız kısımlara da sostan sürüp hazırladığımız patatesli harçtan geniş kısma koyalım. Böreği rulo şeklinde sarıp istediğimiz büyüklükte keselim. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri dizip üzerlerine kalan sostan sürelim. Son olarak yumurta sarısını sürüp çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekleri pişirelim.

Afiyet olsun!