Herkes bağımlısı oluyor: Portakallı muhallebi tadan başka tarif yapmıyor
Davet sofralarınıza renk ve tat katacak, hem göze hem de mideye hitap eden harika bir tarifle karşınızdayız. Misafirlerinizin tarifini öğrenmek için sabırsızlanacağı bu lezzetli portakallı iki renkli muhallebi pastasını mutlaka denemelisiniz. Yapımı oldukça pratik olan bu tarifin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz:
Portakallı İki Renkli Muhallebi Pasta Tarifi
Malzemeler
Portakallı Muhallebi İçin:
- 6 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
Beyaz Muhallebi İçin:
- 6 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Süslemek İçin:
- Antep fıstığı
- Portakal dilimleri
Yapılışı
1. Portakallı Muhallebi Hazırlığı:
Öncelikle portakal sularını hazırlayın. Taze sıkılmış portakal suyunu posasız hale getirmek için süzgeçten geçirin. Uygun bir tencereye portakal suyu, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyin. Muhallebi kıvam alana kadar pişirin ve kaynadığında ocaktan alın. Muhallebiyi dökeceğiniz kalıbı ıslatın ve fazla suyunu süzün. Muhallebiyi kalıba dökün ve soğumaya bırakın.
2. Beyaz Muhallebi Hazırlığı:
Derin bir tencereye süt, toz şeker, mısır nişastası ve unu ekleyip çırpın. Karışımı ocağa alarak kıvamı koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip hızlıca karıştırın. Beyaz muhallebiyi portakallı muhallebinin üzerine dökün ve mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirin.
3. Servis ve Süsleme:
Dinlenmiş muhallebiyi geniş bir servis tabağına dikkatlice ters çevirin. Üzerini ince dilimlenmiş portakal dilimleri ve Antep fıstığı ile süsleyin. Dilerseniz evdeki başka malzemelerle de süsleme yapabilirsiniz. Pastayı dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!