Harika lezzetiyle kaşık kaşık yiyeceksiniz! Kıvamı ve lezzeti komşularınızı kıskandıracak saray muhallebisi tarifi

Harika lezzetiyle kaşık kaşık yiyeceksiniz! Kıvamı ve lezzeti komşularınızı kıskandıracak saray muhallebisi tarifi

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan sütlü tatlılar, pek çok kişinin favori lezzetleri arasındadır. Şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif olan saray muhallebisi, mutfakta fazla vakit harcamadan kolayca hazırlanabilecek pratik bir tarif sunar. İşte damak çatlatan lezzetiyle saray muhallebisinin detaylı tarifi:

MALZEMELER

  • 100 gr tereyağı
  • 5 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Dillere destan saray muhallebisi için öncelikle derin bir tencereye sütü döküp kısık ateşte ısıtın. Süt ısınırken, başka bir kapta yumurta sarısı ile şekeri karıştırın. Bu karışımı ısınan süte ekleyip şekerin erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra ocağı kapatın ve sütün çok ısınmamasına dikkat edin. Başka bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavrulmuş una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Saray muhallebisinin içinde topak oluşmaması için başından ayrılmamanızı öneririz. Muhallebi kaynayıp üzeri göz göz olunca ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyerek 5-10 dakika hızlıca karıştırarak soğutun. Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi içine dökün. Borcamı ıslatmanız, servis sırasında muhallebinin kolayca çıkmasını sağlar. Ancak risk almak istemezseniz, muhallebiyi kuplara veya kaselere de paylaştırabilirsiniz. Saray muhallebisinin üzerine dövülmüş ceviz serpiştirip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.