Görümceniz kışkançlıktan çatır çatır çatlayacak! En güzel kurabiye tarifini veriyoruz

Görümceniz kışkançlıktan çatır çatır çatlayacak! En güzel kurabiye tarifini veriyoruz

Davet sofralarınıza veya çay saatlerinize mükemmel uyum sağlayacak harika bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Şık sunumu ve enfes lezzeti ile sizi büyüleyecek elmalı kurabiye tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte elmalı kurabiyenin detayları:

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi için:

  • 3 orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

YAPILIŞI

Elmalı kurabiyeyi yapmaya iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Bunun için elmaları rendeleyin. Rendelenmiş elma, tarçın ve şekeri küçük bir tencereye alarak orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. İç harç tamamen soğuduğunda cevizleri ekleyin.

Şimdi de hamuru hazırlayalım. Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarini, yoğurdu, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini koyun. Bu malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Unu fazla ekleyerek hamurun sertleşmesine yol açmamaya dikkat edin. Yoğurduğunuz hamuru tezgaha alarak eşit büyüklükte 5 bezeye ayırın. Bezeleri avuç içinde yuvarlayın. Bezelerden birini tezgaha alın ve altı üstü unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında açın.

BU KURABİYE AĞIZDA ERİYİP GİDİYOR
Açtığınız hamuru önce dörde, ardından her bir parçayı ikiye bölün (toplamda 8 üçgen elde edeceksiniz). Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak, sigara böreği gibi sarın. Her beze için aynı işlemi tekrarlayın. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırınların pişirme süreleri farklı olabileceğinden, kurabiyelerin altı hafif kızardığında fırından çıkarın. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

AFİYET OLSUN