Yasemin Döngü

Evde urfa usulü lahmacun yapmaya hazır mısın? İşte Urfalı usta ellerden lahmacun tarifi

Evde urfa usulü lahmacun yapmaya hazır mısın? İşte Urfalı usta ellerden lahmacun tarifi

Lahmacun, belki de ülkemizin en bilinen ve en sevilen lezzetlerinden biridir. Bazen ana yemek öncesinde mideyi hazırlar, bazen de başlı başına ana yemek olarak karşımıza çıkar. İlk lahmacunun yapıldığı yer ve tarih tam olarak bilinmese de, çeşitli kaynaklarda lahmacunun Levant kökenli olduğu belirtilmektedir. Başka bir görüşe göre ise lahmacunun kökeni Babilliler’e kadar uzanmaktadır. Evliya Çelebi zamanında bile oldukça popüler olduğu bilinen lahmacun, bugün de büyük küçük herkesin severek yediği bir yiyecek olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi sizlerle, evinizde en taze ve sağlıklı malzemelerle kolayca yapabileceğiniz lahmacun iç harcının tarifini paylaşacağız. Bu tarifi öğrendikten sonra artık dışarıdan lahmacun almanıza gerek kalmayacak. Evinizde hazırladığınız lahmacun iç harcını, mahalle aralarındaki taş fırınlarda pişirtebilirsiniz.

Lahmacun İç Harcı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo kuzu boşluk kıyma
  • 5 demet maydanoz
  • 1 kilo domates
  • Yarım kilo kapya biber
  • Yarım kilo yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı:

Dillere destan lahmacunu yapabilmek için öncelikle temizlediğimiz maydanozları, kapya biberleri, yeşil biberleri, domatesi ve sarımsağı mutfak robotundan veya rondodan geçirelim. Bu malzemeleri büyük ve derin bir kaba alalım ve güzelce karıştıralım. Ardından salçayı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım. Son olarak kıymayı ekleyip tüm malzemeleri tekrar karıştıralım.

Çıtır Çıtır Lahmacun Hazırlığı

Lahmacun harcımızın içine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip son kez iyice karıştıralım. İşte ev yapımı lahmacun harcımız hazır. Sağlıklı bir şekilde evde hazırladığınız lahmacun harcını, mahalle aralarındaki pide ve lahmacun salonlarına vererek pişirtebilirsiniz.

Afiyet olsun!