Evde cevizli sucuk yapmak aslında çok kolaymış! Lezzetine doyamayacağınız cevizli sucuk tarifi
Gürcü mutfağına ait olsa da Anadolu’nun pek çok yöresinde kendine önemli bir yer edinmiş olan cevizli sucuk, lezzetiyle birlikte besleyici ve enerji verici özellikleriyle de dikkat çekiyor. Vücuda enerji sağlamasıyla bilinen cevizli sucuk, tatlı krizlerine de doğal bir çözüm sunar. Hem sağlıklı hem de besleyici olan bu atıştırmalık, içeriğindeki pekmez ve ceviz sayesinde oldukça doyurucu ve enerji vericidir. Ayrıca, içerdiği vitaminler sayesinde çocuklarınızın beslenme çantalarına gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Geleneksel olarak cevizli sucuk iplere asılarak yapılır; ancak bu tarifte bu adım atlanarak daha pratik bir yöntemle hazırlanacaktır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz cevizli sucuk tarifi:
MALZEMELER
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- Ceviz
- Sıvı yağ
- Yağlı kağıt
YAPILIŞI
Cevizli sucuk tarifimiz için öncelikle derin bir tencere alalım. İçine üzüm pekmezi ve suyu ekleyip ateşe koymadan önce bir tel çırpıcı ile iyice karıştıralım. Daha sonra toz şekeri, unu ve nişastayı ekleyip tekrar karıştıralım. Tencereyi ateşe koyarak sürekli karıştırarak pişirelim.
BU LEZZET SİZE ENERJİ VERECEK
Karışım kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Bu sırada cevizleri hazırlayalım ve ikiye bölelim. Yağlı kağıdı serip üzerine biraz sıvı yağ damlatarak yayalım. Pekmez karışımını yağlı kağıdın üzerine döküp cevizleri tek sıra halinde dizelim. Son olarak, dikkatlice rulo haline getirelim ve dinlenmeye bırakalım. İyice dinlenen cevizli sucuğu dilimleyerek servis edelim.AFİYET OLSUN...