Cemre Duman

En havalı sütlü tatlı! Lezzetiyle sunumuyla misafirlerinizi mest edeceksiniz: İşte çatlamadan sarılan sultan sarması tarifi

En havalı sütlü tatlı! Lezzetiyle sunumuyla misafirlerinizi mest edeceksiniz: İşte çatlamadan sarılan sultan sarması tarifi

Günün her saatinde gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz tam ve garanti tarif olan sultan sarması tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz sultan sarması tarifimizi çok seveceksiniz. İşte kırılıp bozulmadan kolayca yapabileceğiniz sultan sarmasının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 su bardağı süt

1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker

1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta

1 Türk kahvesi fincanı un

2 dolu yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

50 gr margarin

Üzeri için;

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Dillere destan sultan sarması için öncelikle tenceremizi alalım. İçine süt, un, şeker, nişasta ve kakao alarak karıştıralım. Orta ateşte başından hiç ayrılmadan sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Sultan sarmasının kreması kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. İçine son olarak margarini ve vanilyayı ekleyip mikserle hızlı devirde çırpalım. Şimdi de büyük boy fırın tepsisi yada borcam alalım. Tepsinin tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplayalım. Hazırladığımız kremayı dikkatli bir şekilde hindistan cevizlerinin üzerine gezdirip dökelim. Dökerken çok dikkatli dökmenizde fayda var. Krema ve hindistan cevizinin birbirine karışmaması lazım. Sultan sarmamızı soğumaya bırakalım.

BU LEZZET HİÇ BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Sultan sarması tamamen soğuyunca şimdi de krem şantisini hazırlayalım. Bunun için bir kabın içinde sütü ve krem şantiyi birkaç dakika boyunca çırpalım. Elde ettiğimiz krem şantiyi muhallebinin üzerine dikkatlice sürelim ve yayalım. Krem şantinin de donması için sultan sarmamızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim. Servis yapacağımız zaman buzdolabından alalım ve dilimleyelim. Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır. Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir.

Afiyet olsun.