Elma ve muhallebi hiç bu kadar lezzetli olmadı! Pastaneler tarifi için size yalvaracak

Elma ve muhallebi hiç bu kadar lezzetli olmadı! Pastaneler tarifi için size yalvaracak

Klasik keklerden sıkılanlar için harika bir tarifle karşınızdayız. Evde kalan elmaları değerlendirebileceğiniz bu tarif, farklı bir lezzet deneyimi sunuyor. Elma ve muhallebinin birleşimiyle ortaya çıkan bu kek, herkesin beğenisini kazanacak. İşte muhallebili elmalı kek tarifi...

Muhallebili Elmalı Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 elma
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Muhallebili Kek Yapımı:

  1. Muhallebi hazırlığı: Muhallebi için gerekli olan süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte, kıvam alana kadar pişirin. Kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Kek hamuru: Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Elmalı karışım: Elmaları soyup dilimleyin. Üzerine yarım tatlı kaşığı tarçını ekleyip karıştırın.
  4. Kalıp hazırlığı: Kek kalıbını veya borcamı iyice yağlayın. Tarçınlı elma dilimlerini kalıbın dibine yerleştirin.
  5. Kek yapımı: Kek hamurunu elmaların üzerine dökün. Soğumuş muhallebiyi kaşıkla kek hamurunun üzerine aralıklarla yerleştirin.
  6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Servis: Fırından çıkardıktan sonra keki soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!