Dondurmanın yanına çok yakışıyor! Evliya Çelebi bile önermişti, Dillere destan höşmerim tatlısı tarifi
İşte karşınızda, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek harika bir tatlı! Höşmerim, kolay yapımı ve lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday. Bir fincan çay eşliğinde veya vanilyalı dondurma ile servis ederek tatlı sohbetlerinize tat katacak bu tarifi mutlaka deneyin.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı peynir mayası
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
- Sütü tencereye alın ve küçük parmağınızın dayanabileceği sıcaklığa kadar ısıtın. Ilık süte peynir mayasını ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Resimde görüldüğü gibi tortular oluştuğunda mayalanma tamamlanmış demektir.
- Mayalanan peynirin suyunu süzgeçten geçirin.
- Tencereye suyu süzülen peyniri, irmiği, şekeri ve yumurta sarısını ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Höşmerimin renginin sarı olmasını isterseniz, yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyebilirsiniz.
- Pişen tatlınızı dinlendirip tabağa alın. Kaymaklı dondurmayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!