Yasemin Döngü

Diyet bozduran tarifi veriyoruz, kahvaltıda bunu yapanların ne niyeti ne diyeti kalıyor

Diyet bozduran tarifi veriyoruz, kahvaltıda bunu yapanların ne niyeti ne diyeti kalıyor

Zeytinli açma, tel tel açılması ve lezzeti ile oldukça sevilen bir hamur işidir. İşte bu lezzetin detaylı tarifi...

KAHVALTILIK ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ

Hamur Malzemeleri:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket instant maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

İç Malzemeleri:

  • 1 kase zeytin ezmesi
  • 1 kase sıvı yağ

Üst Malzemeleri:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

  1. Hamurun Hazırlanması:

    • Sütü ısıtın ve büyük bir karıştırma kabına alın.
    • İçine sıvı yağ, şeker, yaş maya, instant maya, tuz ve yumurta aklarını ekleyerek iyice karıştırın.
    • Yavaş yavaş unu ekleyin ve karışımı pürüzsüz bir hamur haline getirin.
    • Hamuru örtün ve yarım saat mayalanmaya bırakın.
  2. Hamurun Şekillendirilmesi:

    • Mayalanan hamuru alın ve üç eşit parçaya bölün.
    • İlk parçayı alıp büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
    • Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin ve 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi sürün. (Zeytin ezmesini dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Evde hazırlayabilir veya hazır olarak satın alabilirsiniz.)
    • Hamurun kenarından başlayarak yuvarlayın ve burma şeklinde sarın.
    • Bu burmayı ikiye bölün, ardından tekrar ikiye bölün.
    • İki ucunu birleştirip tepsiye yerleştirin.
    • Aynı işlemi diğer iki hamur parçası için de tekrarlayın.
  3. Pişirme:

    • Şekillendirilmiş hamurları tepside yarım saat daha bekletin.
    • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün.
    • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!