Çocukların ağzının suyu akıyor: Kocanızı yeniden aşık ettiren Alman Pastası tarifi
Klasik pasta tariflerinden sıkılanlar için harika bir seçenek olan Alman pastasıyla karşınızdayız. Bu nefis tarifle damaklarınızı şenlendireceksiniz. İşte detaylı Alman pastası tarifi:
Alman Pastası Tarifi
Malzemeler
Hamur İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyin)
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri İçin:
- Hazır çikolata sosu
- Süt
Yapılışı
1. Hamurun Hazırlanması:
Hamur yoğurma kabına ılık süt, toz şeker, sıvı yağ, yumurta ve kuru mayayı alın, güzelce karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp örtün ve 45 dakika mayalanmaya bırakın.
2. Krema Hazırlığı:
Hamur mayalanırken, uygun bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyin. Orta ateşte karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadığında ocaktan alın ve içine tereyağı veya margarini ekleyip karıştırın. Krema soğurken üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
3. Hamurun Şekillendirilmesi:
Mayalanan hamurun havasını alın ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parçaları yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerini temiz bir örtüyle kapatıp 20 dakika tepsi mayası için bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen hamurları soğumaya bırakın.
4. Krema ve Çikolata Sosu:
Soğuyan kremaya vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle yüksek hızda çırpın. Çikolata sosunu paket üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğutun.
5. Pastaların Birleştirilmesi:
Tamamen soğuyan Alman pastalarının ortasını bıçakla kesin ve içlerine hazırladığınız kremadan sürün. Üstlerini kapatın ve her bir pastanın üzerine çikolata sosu sürün.
Alman pastalarınız servise hazır. Afiyet olsun!