Çocuklar elmalı rulo pastaya bayılacak: Yerken bitsin istemeyeceksiniz!
Çay saatlerinde çayı boş içemeyenlere garanti bir tarifle geldik: Elmalı rulo kek tarifi! Şık görünümü ve lezzetiyle dikkat çeken bu tarif, kek kalıbı olmayanlar veya eskiyen kalıplarını kullanmak istemeyenler için ideal. Klasik kek tariflerinden sıkılanlar ve yeni bir tarif arayanlar, malzemelerinizi hazırlayın. Bu tarifle evde kalmış fazla elmalarınızı da değerlendirebilirsiniz. Peki, elmalı rulo kek nasıl yapılır? Keki kırmadan ve parçalamadan nasıl rulo haline getirebiliriz? İşte ayrıntılı elmalı rulo kek tarifi:
Malzemeler
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Elmalı harcı için:
- 5 tatlı elma
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı öğütülmüş ceviz
- 1,5 çay kaşığı toz tarçın
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı
Elmalı rulo kek tarifine öncelikle elmalı harcı hazırlayarak başlayalım. Elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bu tarifte ekşi elma kullanılmaz; elmaların tatlı olması önemlidir. Yapışmaz bir tavaya rendelenmiş elmaları koyup üzerine şekeri ekleyelim ve elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen elmalara öğütülmüş ceviz ve toz tarçını ekleyip karıştıralım. Elmalı harcı soğumaya bırakalım.
Şimdi kekimizi hazırlamaya geçelim. Karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım. Sütü ekleyip tekrar karıştıralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, soğumuş elmalı harcı tepsiye yayalım. Üzerine kek harcını döküp spatula ile eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Rulo Haline Getirirken Dikkat
Pişen keki rulo yapabilmek için sıcakken sarmak gerekiyor. Üzerine bir kat daha yağlı kağıt serip tepsiyi ters çevirelim. İlk koyduğumuz yağlı kağıdı dikkatlice çıkaralım. Kekin uzun tarafından başlayarak yavaşça rulo yapalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan keki servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun!