Çıtır çıtır şerbeti ağızda eriyen hazır yufkayla yapılan baklava tarifi

Çıtır çıtır şerbeti ağızda eriyen hazır yufkayla yapılan baklava tarifi

Akşam çayının yanına eşlik edecek çıtır çıtır dokusuyla ve enfes tadıyla fıstık ezmeli tahinli rulo baklava tarifimizi çok beğeneceksiniz. Özellikle tatlı fiyatlarının yükseldiği bu dönemde, hazır baklava yufkası kullanarak yapabileceğiniz bu tatlı, maliyet açısından oldukça avantajlıdır. İşte ev halkınızın ve misafirlerinizin bayılacağı fıstık ezmeli tahinli rulo baklava tarifimizin detayları:

Malzemeler

Baklava Yufkası İçin:

  • 1 paket hazır baklavalık yufka

İçi İçin:

  • 1 su bardağı tahin
  • 8 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi

Üzeri İçin:

  • Tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Yapılışı

  1. Şerbet Hazırlığı:

    • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye suyu ve şekeri koyun. Kaynamaya başladığında altını kısın ve 15 dakika daha kaynatın. Ardından şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  2. İç Harcın Hazırlanması:

    • Bir kaba tahini ve yer fıstığı ezmesini koyarak iyice karıştırın.
  3. Baklavanın Hazırlanması:

    • Hazır baklavalık yufkadan üç yaprak alın ve tezgaha üst üste serin. Üzerine 2 yemek kaşığı yer fıstıklı harçtan sürün ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    • Yufkaların kurumasını önlemek için hepsini bir anda paketten çıkarmayın, parça parça çalışarak kalan yufkaları pakette kapalı tutun. Bu işlemi tüm yufkalar ve iç harç bitene kadar tekrarlayın.
    • Ruloları dilimleyin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, fırça yardımıyla baklavaların üzerine sürün.
  4. Pişirme:

    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, baklavaların üzeri altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olmasına özen gösterin.
  5. Servis:

    • Şerbetini iyice çeken baklavayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!