Çayın yanında şov yapmak isteyen hanımlar bu tarifi denesin! Kıyır kıyır un kurabiyesi tarifi

Çayın yanında şov yapmak isteyen hanımlar bu tarifi denesin! Kıyır kıyır un kurabiyesi tarifi

Günün yorgunluğunu akşam çay saatinde atmak isteyenler için ağzınızı tatlandıracak harika bir tarif ile karşınızdayız. Pastane usulü un kurabiyesi tarifimiz ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi siz olacaksınız.

Davet sofralarınıza ya da çay saatlerinize eşlik edecek, ağızda dağılan enfes bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu haberimizde sizinle paylaştığımız pastane usulü un kurabiyesi tarifine bayılacaksınız. Mutfakta fazla zaman harcamadan kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle hem ailenizden hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte pastane usulü un kurabiyesinin detaylı tarifi:

MALZEMELER

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Dillere destan un kurabiyesi tarifimizi yapmak için hamur yoğurma kabımızı hazırlayalım. Tarifimizde kullanacağımız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim. Kabımıza tereyağı veya margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Un kurabiyesi hamurunu yaklaşık 5 dakika yoğurduktan sonra üzerine nişasta ve un ilave edelim. Hamur iyice yoğrulmalı çünkü parçalanabilir. Hamur yoğurma işlemi tamamlandığında, şimdi de hamurumuzu şekillendirelim.

BU LEZZETE KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rulo şekline getirelim. Bir çatal yardımıyla rulo hamurun üzerine enlemesine çizikler atalım. Ardından, rulo halindeki hamurumuzu bıçakla verev şekilde keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklı olarak dizelim. Fırını önceden hafifçe ısıtalım. Fırın ılık hale geldiğinde kurabiyeleri pişirmeye koyalım. Fırın ayarımız 160 derecede olsun ve bu şekilde un kurabiyelerimizi yaklaşık 15 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceğinden, kurabiyelerinizi mutlaka kontrol edin. Kurabiyelerinizin üzerinin hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır. Fırından çıkan kurabiyeleri dışarı alıp soğumaya bırakalım. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulayalım.

Afiyet olsun...