Çayın yanında biterse ağlarsınız! Pastanelerin sır gibi sakladığı orijinal peynirli poğaça tarifi
Davet sofralarınıza renk katacak ve konuklarınızın beğenisini kazanacak nefis puf puf poğaça tarifimizle sofraların yıldızı olacaksınız. Bu peynirli poğaçayı tadan misafirleriniz tarifini öğrenmek için adeta sıraya girecek. İşte detaylı tarifimiz:
Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım paket tereyağı veya margarin
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- İçi için: Peynir
Yapılışı
- Malzemelerin Hazırlanması: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Hamurun Hazırlanması: Hamur yoğurma kabına ılık su, şeker, maya ve yoğurdu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından sıvı yağ, tuz, tereyağı veya margarini, 2 yumurtayı (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- Unun Eklenmesi: Elenmiş unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
- Mayalanma: Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30-35 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayanın gelip gelmediğini kontrol edin, eğer gelmediyse biraz daha bekletin.
- Poğaçaların Şekillendirilmesi: Mayalanan hamurdan 20 adet beze yapın. Her bezeyi açıp içine peynir koyun ve yuvarlayın. Bu işlemi tüm bezelere uygulayın.
- Tepsi Mayası: Şekillendirdiğiniz poğaçaları yarım saat tepsi mayasında bekletin. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler atın.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu nefis poğaçalar çocuklarınızın beslenmesi için de harika bir seçenek olacak.
Afiyet olsun!