Yasemin Döngü

Çayın yanına en çok o yakışıyor! Simit ve poğaçadan vaz geçemeyenlere ikisi bir arada tarif

Çayın yanına en çok o yakışıyor! Simit ve poğaçadan vaz geçemeyenlere ikisi bir arada tarif

Davet sofralarınıza çok yakışacak simit poğaça tarifi ile sofraların yıldızı siz olacaksınız. Simit poğaçayı tadan misafirleriniz, tarifini almak için adeta yarışacaklar. Tadına doyamayacağınız simit poğaçanın ayrıntılı tarifi...

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un

İçi için:

  • Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

Yapılışı

Ağızda eriyen muhteşem lezzet, yumuşacık simit poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabını hazırlayalım. Kuru maya, ılık su ve ılık sütü kabın içine koyup, 3 dakika boyunca çırpıcı veya çatal ile çırpalım. Ardından sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar karıştıralım. Tuzu ve kontrollü bir şekilde azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra, hamurun üzerini streç filmle kapatıp ılık bir ortamda yaklaşık 35-40 dakika mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken, susamları kavuralım. Yanmaz bir tavaya susamları koyup, kokusu çıkıp rengi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Susamlar çabuk yanabileceği için başından ayrılmayın. Kavrulan susamları ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bu Simit Poğaça Balon Gibi Şişiyor

Mayalanan hamurun üzerindeki streç filmi kaldırıp hamurun havasını alalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, sonra yassılaştıralım. Yassılaştırdığımız hamurun içine rendelenmiş kaşar peyniri koyup, ağzını kapatalım ve yuvarlayalım. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Bu ölçülerle 12 adet simit poğaça elde edebilirsiniz. Kişi sayısına göre malzemeleri azaltabilir veya artırabilirsiniz. Bir kasenin içinde pekmez ve suyu karıştırıp, pekmezi açalım. Simit poğaçaları önce pekmezli suya, ardından kavrulmuş susama batırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Bir bıçakla simit poğaçaların üzerine derin olmayan üç adet çizik atalım. Tepsinin üzerine temiz bir örtü kapatıp, simit poğaçaları 15-20 dakika tepsi mayası için bekletelim. Bu sürenin sonunda, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için simit poğaçaların pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin. Fırından çıkan simit poğaçaları sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!