Çayın yanına çok yakışan kurabiye tarifi! Sır gibi saklanan kavala kurabiye tarifi

Çayın yanına çok yakışan kurabiye tarifi!  Sır gibi saklanan kavala kurabiye tarifi

Çay veya kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, ağızda dağılan mükemmel bir kurabiye tarifi arıyorsanız, size harika bir haberimiz var. Aradığınız tarif burada! Mutfakta fazla zaman harcamadan, kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifine bayılacaksınız. Üstelik paylaştığımız kavala kurabiyesi tarifi uzun süre tazeliğini korur. Hem ev halkınız hem de misafirleriniz bu kurabiyeye bayılacak. İşte efsane lezzet kavala kurabiyesinin detaylı tarifi:

Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzerine

  • Bol pudra şekeri

Yapılışı

Dillere destan bu efsane lezzet kavala kurabiyesini yapmak için öncelikle çiğ bademleri rondodan iri parçalar halinde çekip tavaya alalım ve üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kısık ateşte, kontrollü bir şekilde 5-6 dakika kadar kavuralım. Karışımın rengi dönmeye başladığında, geniş bir kaba alıp tamamen soğumaya bırakalım. Karışım tamamen soğuduktan sonra kurabiyemizi yapabiliriz. Şimdi yoğurma kabımızı alalım ve içine oda sıcaklığındaki yumuşak margarin ve tereyağını ekleyelim. Yağları iyice karıştıralım. Daha sonra pudra şekeri, sıvı yağ, kabartma tozu ve soğumuş bademli unu ekleyip karıştıralım.

Bu Kurabiye Ağızda Eriyor!

Kıvamlı ve güzel bir hamur elde edelim. Eğer evinizde yarım ay şeklinde kurabiye kalıbınız varsa kullanabilirsiniz, yoksa su bardağı ile hamuru yarım keserek yarım ay şekli verebilirsiniz. Tüm hamur bitene kadar şekillendirmeye devam edelim. Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizelim ve 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri tamamen soğumaya bırakalım. Soğuduğunda bolca pudra şekerine bulayıp servis edelim.

Afiyet olsun!