Bu tarif Köfteci Yusuf'un ayağını kaydırır! Az kıyma ile bol köfte yapmanın püf noktası

Bu tarif Köfteci Yusuf'un ayağını kaydırır! Az kıyma ile bol köfte yapmanın püf noktası

Okuldan eve dönen çocuklarınızın bayılacağı harika bir tarif ile karşınızdayız. Çocukların favorisi köfteyi bu yöntemle yaparak daha ekonomik hale getirebilirsiniz. Öğle veya akşam yemeğinde, mutfakta fazla zaman harcamadan hazırlayabileceğiniz bu nefis lezzeti mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Hadi başlayalım.

MALZEMELER

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 adet rendelenmiş patates
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet yumurta
  • Yarım şişe soda

YAPILIŞI

Efsane damak çatlatan köfte yapımına uygun bir kap alarak başlayalım. Kabımıza kıymayı, rendelenmiş soğanı, rendelenmiş patatesi, galeta ununu, kimyonu, karabiberi, tuzu, pul biberi ve yumurtayı koyalım. Bu malzemeleri güzelce karıştıralım. Ardından yarım şişe sodamızı da ekleyip tekrar karıştırıp yoğuralım. Şimdi köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Bütün köfte harcı bitene kadar bu işleme devam edelim.

BU LEZZET PARMAKLARINIZI YEMENİZE SEBEP OLACAK

Şekillendirdiğimiz köfteleri en az buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Bu süre sonunda köfteleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tek tek dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim. Fırında pişen köftelerimizi alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...