Bu tarifle misafirlerinize şov yapın! Bu tarifi yiyen tabağı sıyırıyor: Altı ezmeli lüle kebabı ile konuklarınıza şov yapın
Akşam yemeğine ana yemek menüsü olarak süper bir tarif ile karşınızdayız. Nefes almadan yiyeceğiniz altı ezmeli lüle kebabının tarifini sizler için hazırladık. Yapması çok kolay ve pratik olan bu lezzete hayran kalacaksınız. Bu lezzet hem misafirlerinizden hem de ev halkından tam not alacak. İşte efsane lezzet altı ezmeli lüle kebabının ayrıntılı tarifi...
MALZEMELER
1 kilo orta yağlı kuzu kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
2 kilo domates
10 adet sivri biber
100 g kuyruk yağı
Karbonat
Tuz
Üzeri için:
Bir tutam maydanoz
Çöp şiş yada demir şiş
YAPILIŞI
Adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz altı ezmeli lüle kebabının tarifine başlamak önce bu lezzeti hem evde kendi fırınınızda hem de mangalda kolayca yapabileceğinizi belirtmek isteriz. Şimdi de tarifimize geçelim. Uygun bir kapta kuzu kıymayı, çekilmiş kuyruk yağını ve tuzu alalım. Bu malzemelerimiz birbiri ile özleşene kadar yoğuralım. Bir kasenin içine karbonat ve su koyalım. Bu karışıma elimizi batıralım ve kıymamızdan parçalar koparıp fırında yapacaksak çöp şişe, mangalda yapacaksak demir şişe geçirelim. Karbonatlı su yapmamızın sebebi kıymanın şişten ayrılıp düşüp parçalanmasını engellemektir. Bütün kıyma bitene kadar bu işleme devam edelim.
BU LEZZETİ YEMELERE DOYAMAYACAKSINIZ
Fırında yapacaksak yağlı kağıt serili fırın tepsisine şişlerimizi dizelim. Şimdi de fırında közlenmesi için biberleri ve domatesleri atalım. İyice közlenen domateslerin kabuklarını soyalım ve bir çatal yardımı ile ezelim. Şimdi de şişlerimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Fırında pişen şişlerimizi çıkaralım. Servis tabağının en altına ezdiğimiz közlenmiş domatesleri üzerine de şişten çektiğimiz etlerimizi koyalım. Kenarlarına da közlenmiş biberlerimizi alalım. En üstüne de ince ince kıyılmış maydanozları serpelim. İşte altı ezmeli lüle kebabımız hazır.
AFİYET OLSUN.