Bu tarifle helva yapmayan helva yaptım demesin! Hazır helva ile sıcacık helva tarifi

Balık sofralarının vazgeçilmezleri arasında mezeler ve salataların yer aldığı herkesçe malum. Ancak, balık denince akla ilk gelen şeylerden biri de tahin helvasıdır. Mezelerin ve sohbetin eşlik ettiği balık sofralarını taçlandıran en önemli ritüellerden biri de fırında helva yemektir. Balık restoranlarında yemekten sonra helva servis edilmesinin çeşitli sebepleri bulunuyor. Halk arasında "Balıktan sonra helva yiyin ki, balık öldüğünü anlasın" şakası oldukça meşhurdur. Sütlü tatlılar, balığın bayat olma ihtimaline karşı tercih edilmezken; şerbetli tatlılar ise yüksek şeker oranı nedeniyle mideye rahatsızlık verebilir. İşte bu noktada tahin helvası, ideal tatlı olarak devreye girer ve balıktan sonra oluşabilecek kan şekeri düşüklüğünü önler.
Balığın üzerine helva yenmesinin tek sebebi bu değil elbette. Tahin helvası, içerdiği tahin sayesinde balık sofralarının sağlıklı bir tamamlayıcısıdır. Nasıl mı? Tahin, denizlerdeki kirlilikten dolayı balıklarda biriken ağır metalleri nötralize eder, radyasyon ve bazı ilaçların etkilerinden vücudu korur. Aynı zamanda vücuttaki fosfor miktarını düzenleyerek mide asit dengesini normalleştirir. Bu yüzden tahin helvası, balık sofralarına sadece lezzetli bir son değil, aynı zamanda sağlık dostu bir alternatif sunar.
Malzemeler
- Yarım kilo tahin helvası
- 1 su bardağı süt