Bu poğaçanın mayalanma derdi yok! Kaynananız tadına baktığında sizi kıskanacak
Klasik poğaça tariflerinden sıkılanlar için harika bir haberimiz var! Özenle hazırladığımız mısır unlu poğaça tarifi ile davet sofralarınızın gözdesi olacaksınız. Bu poğaçayı tadan misafirleriniz, tarifini öğrenmek için adeta yarışacaklar. İşte tüm detaylarıyla mısır unlu poğaça tarifimiz:
MALZEMELER
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket + 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 100 gr beyaz peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
YAPILIŞI
Dillere destan mısır unlu poğaçamızı yapmak için öncelikle hamur yoğurma kabımızı hazırlayalım. Kabımıza oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağını, yoğurdu, yumurtaları, kabartma tozunu, tuzu, mısır ununu ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı bir poğaça hamuru elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Her parçayı elimizle rulo haline getirelim ve bezelere ayıralım. Ardından bezelerimizi tek tek elimizde yuvarlayarak açalım. Ortasına peynirli iç harcımızdan yerleştirelim. Hamuru kapatıp tekrardan yuvarlayarak şekillendirelim. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
BU POĞAÇA ARTIK FAVORİNİZ OLACAK
Tarifini verdiğimiz mısır unlu poğaçadan, bu ölçülerle toplamda 12 beze elde edebilirsiniz (bezelerin boyutuna göre bu sayı değişebilir). Daha iyi kabarması ve poğaçaların içinin daha iyi pişmesi için bezelerin üzerine bıçakla çizik atalım. Ardından ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürelim. Üzerine susam ve çörek otu serpelim. Poğaçalarımızı, önceden ısıtılmış 180°C fırında alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceğinden, mısır unlu poğaçalarınızın pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Güzelce pişen mısır unlu poğaçalarımızı fırından alalım ve servis edelim.
Afiyet olsun!