Ekrem Tansel

Bu poğaçanın mayalama derdi yok! Dereotlu poğaça tarifiyle misafirlerinize çayın yanında lezzet sunun

Bu poğaçanın mayalama derdi yok! Dereotlu poğaça tarifiyle misafirlerinize çayın yanında lezzet sunun

Davet sofralarının gözdesi, ağızda dağılan kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Haberimizde özenle paylaştığımız bu tarifle mayalanma derdi olmadan enfes poğaçalar yapabileceksiniz. Bu poğaçaya bayılacaksınız...

Sabah kahvaltısına veya beş çayına eşlik edecek, tam da damak zevkinize uygun bir dereotlu poğaça tarifi ile karşınızdayız. Yedikçe yediren, mayalanma derdi olmayan bu poğaçayı çok seveceksiniz. Mutfakta fazla zaman harcamadan kolaylıkla yapabileceğiniz bu poğaçayı, çocuklarınızın beslenme çantasına da gönül rahatlığı ile koyabilirsiniz. İşte ağızda dağılan kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi:

Malzemeler

  • Yarım paket margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • Alabildiğince un

İçi için:

  • Beyaz peynir
  • Kaşar

Yapılışı

Kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi için öncelikle hamur yoğurma kabımızı hazırlayalım. İçine margarin veya tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştıralım. Ardından şekeri, tuzu, elma sirkesini ve kabartma tozunu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Kontrollü bir şekilde unu azar azar ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurun içine ince ince kıyılmış dereotunu ekleyip yoğuralım. Şimdi sıra dereotlu poğaçalarımıza şekil vermekte. Şekil vermeden önce bir kabın içinde beyaz peyniri ve rendelenmiş kaşarı karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ve avcumuzun içinde açalım. Hamurun arasına peynir karışımından koyup kenarlarını iyice kapatalım.

Mayalanma derdi yok

Tercihe göre dereotlu poğaçaları peynir koymadan sade de yapabilirsiniz. Ya da hamurun yarısını peynirli, yarısını sade yapabilirsiniz. Tercih tamamen size ait. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizelim. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan poğaçaları servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun...