Damla Cesur

Bu kurabiye bayatlamıyor! Çayın yanında kıyır kıyır bayatlamayan tuzlu lezzet: İşte püf noktalarıyla pastane kıvamında kurabiye

Bu kurabiye bayatlamıyor! Çayın yanında kıyır kıyır bayatlamayan tuzlu lezzet: İşte püf noktalarıyla pastane kıvamında kurabiye

Günün yorgunluğunu atmak için akşam evinizde sıcacık çayınızın yanında ağızda eriyip giden üstelik bayatlamayan güzel bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz tuzlu kurabiye tarifimizi çok seveceksiniz. Ağzı kapaklı saklama kaplarına koyduğunuz takdirde bu kurabiyeler hiç bayatlamıyor. Canınızın istediği her an tüketebilirsiniz. İşte bayatlamayan tuzlu kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

150 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 kaşık sirke
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (yaklaşık 4-5 su bardağı kadar)

Üzeri için
Bir yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmak için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine tereyağını, sıvıyağını, yoğurdu, yumurtaları, sirkeyi, şekeri ve tuzu alalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Bayatlamayan tuzlu kurabiye hamurunuza istediğiniz şekli verebilirsiniz. Bu tamamen sizin hayal gücünüze ve tercihinize kalmış bir durum. Şekil verdiğimiz tuzlu kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

BU KURABİYE AĞIZDA ERİYİP GİDİYOR

Tuzlu kurabiyelerin üzerine yumurta fırçası yardımı ile yumurta sarısı sürüp, üzerlerine çörek otu ve susam serpelim. 180derece fırında tuzlu kurabiyelerimizi kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen tuzlu kurabiyelerimizi çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Ağzı kapaklı saklama kabında haftalarca bayatlamadan gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...