Browni tadında ıslak kek tarifi! Çay ve kahvenin yanına en güzel lezzet: Dikkat bu tarif tabak tabak yediriyor!
Çay veya kahve saatlerinize çok yakışacak, her çatalda bitmesini istemeyeceğiniz mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Browni tadında ıslak kek tarifimize hayran olacaksınız. Sünger gibi kabarmış enfes kekin yoğun kakaolu sos ile buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet bundan sonra favori tariflerinizden biri olmaya aday. İşte browni tadında ıslak kek tarifinin ayrıntıları şöyle;
MALZEMELER
1 su bardağı şeker
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Sosu için
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
Süslemek için
Toz antep fıstığı
YAPILIŞI
Dillere destan browni tadında ıslak kek tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtayı ve şekeri koyalım, bu iki malzeme köpürene kadar çırpalım. Yaklaşık 5 dakika boyunda yavaş devirden hızlı devire doğru güzelce çırpalım. Ardından sıvıyağı, sütü ekleyelim karıştıralım. Son olarak vanilya, kakao, kabartma tozunu ve unu ilave ederek karıştıralım.
BU LEZZETE HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL
Browni keki ister borcamda ister fırın tepsisinde yapabilirsiniz. Kullanacağımız borcamın her yerini sıvıyağ ile yağladıktan sonra kek harcımızı dökelim. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 - 30 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Kontrol etmek için ilk 20 dakika fırınınızın kapağını kesinlikle açmamalısınız. Çünkü aksi takdirde bu sürede fırın kapağını açarsanız kekiniz söner ve kabarmaz. Bu süre sonunda da pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırabilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıktıysa pişmiş demektir. Pişen keki fırından alalım. Şimdi de sosumuzu hazırlayalım. Bunun için bir sos tenceresine kakaoyu, sütü, sıvıyağı, toz şekeri ilave edip hafif kaynatalım. Dilimlediğimiz keklerin üzerine sosumuzu her yerine eşit gelecek şekilde dökelim. Kekin sosu tamamen içine çekmesini bekleyelim. Daha sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyelim. Dilerseniz üzerini süslemek için hindistan cevizi yada kırılmış fındık da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...