Brokoli yemeyen çocuklara brokolili kek yapın! Bu keki yiyen çocuklar brokoli kekinin bağımlısı oluyor!
Kış aylarının gözde sebzelerinden biri olan brokoli tam bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan deposu olmasıyla sağlığa birçok fayda sağlar. İyi bir karoten kaynağı olan brokoli A, B1, B2, B3, B5, B6, C, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko açısından oldukça zengindir. Brokoli, insan sağlığı için çok faydalı sebzelerden birisidir; başta kanser ve kalp hastalıkları olmak üzere, diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
BROKOLİNİN FAYDALARI NELERDİR?
- Göz sağlığını geliştirir.
- Alerjik reaksiyonu ve iltihaplanmayı azaltır
- Kansere karşı korur.
- Kalp sağlığını destekler.
- Kolesterolü düşürür
- Sindirimi destekler.
- Yaşlanmayı geciktirir.
- Kemik sağlığında çok faydalıdır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Toksinlerden arındırır.
- Detoksifikasyon için harikadır
- Zararlı pestisitlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
- Beyni güçlendirir.
Brokoliye karşı tüm ön yargıları yıkmaya geldiğimiz bu tarifle çocuklarınızı brokoli yerken görünce duygulanacaksınız. İşte çok özel tarifimizle, brokolili kek tarifimiz şöyle;
MALZEMELER
3 yumurta
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
300 gram brokoli
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Pul biber
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Brokolili kek yapmaya öncelikle brokolilerimizi haşlamakla başlayalım. Güzelce yıkadığımız brokolileri tenceremize koyup, üzerine suyunu ekleyip pişirmeye koyalım. Dilerseniz brokolinin besin değerinin tamamı içinde kalsın isterseniz buharda da pişirebilirsiniz. Pişen brokolileri soğuyunca rondodan püre haline getirelim.
ANNELİKTE SİHİRLER BİTMEZ
Karıştırma kabına yumurtalarımızı kırıp, mikserle çırpalım. Üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyelim. Püre haline getirdiğimiz brokolileri ekleyelim. Üzerine pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyelim. En son üzerine elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Yağlayıp, yapışmaması için un ekelediğimiz fırın kabımıza koyup, 180 derecede 35 dakika pişirelim. Pişen kekimizi servis tabağına alıp servis yapalım.
AFİYET OLSUN...