Brokoli sevmeyen bile artık sevecek! Börekten farkı yok, seveni çok
Brokoli, besleyici ve çok yönlü bir sebzedir, ancak bazen yaratıcı tarifler bulmak zor olabilir. İşte bu noktada, geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan böreğin bir varyasyonu olarak brokoli serme tarifi karşımıza çıkıyor. Brokoliyi lezzetli bir şekilde kullanmanın harika bir yolu olan bu tarif, sağlıklı ve doyurucu bir seçenek sunuyor.
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 500 gram brokoli
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Harç İçin:
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 su bardağı su
Pişirmek İçin:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Pişirmeye başlamadan önce soğan, sarımsak ve brokolinin yumuşak kısımlarını küçük küpler halinde doğrayın.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte sebzeleri tuz, karabiber ve pul biber ile birlikte suyu buharlaşana kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
- Harç için geniş bir kasede tüm malzemeleri çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sebzeli karışımı da ekleyip karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hafifçe zeytinyağı sürün. Harcı spatula ile ince ve düz bir katman halinde yayın. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fanlı fırında, sermeyi üzeri ve altı kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan brokoli sermeyi dilimleyip sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Yanında sarımsaklı acılı yoğurt da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!