Atilla Türkoğlu

Böyle sütlü nuriye yemeyen tatlı yedim demesin, resmen lezzet bombası! Sütlü nuriye nasıl yapılır

Böyle sütlü nuriye yemeyen tatlı yedim demesin, resmen lezzet bombası! Sütlü nuriye nasıl yapılır

Geleneksel Türk mutfağının sevilen tatlıları arasında yer alan sütlü Nuriye, birçok kişi tarafından beğenilmektedir. Artan maliyetler nedeniyle tatlı fiyatlarının yükselmesi, evde tatlı yapma trendini artırmıştır. Bu nedenle bugün, yemelere doyamayacağınız ve bitmesini hiç istemeyeceğiniz sütlü Nuriye tatlısının tarifini paylaşıyoruz. İşte tüm detaylarıyla sütlü Nuriye tarifi:

Malzemeler

  • 44 adet hazır baklavalık yufka
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık

Yufkaların Arasına Sürmek İçin:

  • Tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt

Yapılışı

  1. Şerbetin Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti hazırlamak için uygun bir tencereye su ve şekeri alıp 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  2. Tatlı Yapımı: Tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. İlk baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bu işlemi aralarına tereyağı sürerek 22 adet yufka için tekrarlayın.
  3. Yufkaların üzerine iri çekilmiş fındıkları serpiştirin. Kalan baklava yufkalarını da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin.
  4. Son Hazırlıklar: Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra, kalan tereyağını tatlının üzerine gezdirin. Tatlının kenarlarından fazla gelen yufkaları keserek düzgün bir görünüm elde edin. Tatlıyı kareler halinde dikkatlice dilimleyin.
  5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceğinden, kendi fırınınızı kontrol ederek pişirin.
  6. Şerbetleme: Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı geçtikten sonra, soğumuş şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Sütlü Nuriye tatlısı şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!