Börek börek olalı hiç bu kadar kolay yapılmadı! Şipşak hazır lezzetine doyulmayan börek tarifi
Börek tutkunlarını mutlu edecek ve hem göze hem de damaklara hitap edecek, yapımı oldukça kolay bir su böreği tarifiyle karşınızdayız. Mutfakta hızla ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu börek, misafirlerinizden ve ev halkınızdan tam not alacak. Çocuklarınızın beslenme çantalarına da gönül rahatlığıyla koyabileceğiniz bu enfes lezzet, tarifimizin detaylarıyla aşağıda:
Malzemeler
6 adet böreklik yufka
İç Sosu İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta
- Susam
Yapılışı
Muhteşem lezzetiyle kolay su böreği tarifimize başlayalım. İlk olarak, iç sosu hazırlayalım. Bir kapta su, süt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpalım. Ardından, iç harcı hazırlayalım. Bir kapta rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım.
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, ilk yufkayı bütün olarak serelim. Yufkanın üzerine hazırladığımız sostan sürerek başlayalım. Diğer iki yufkayı parçalara ayırıp, sosa batırarak tepsiye yayalım ve iç harcın yarısını serpiştirelim. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde sosa batırıp tepsiye yerleştirelim ve kalan iç harcı üzerine ekleyelim.
Son yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine kapatalım. Üzerine sürmek için yumurta sarısını çırpıp, böreğin üzerine sürelim ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreği fırından çıkarıp dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun!