Damla Cesur

Bir yiyen tabağı sıyırıyor daha yok mu diyor! Hem sabah hem akşam yiyebileceğiniz lezzet bombası: Közlenmiş patlıcan tarifı

Bir yiyen tabağı sıyırıyor daha yok mu diyor! Hem sabah hem akşam yiyebileceğiniz lezzet bombası: Közlenmiş patlıcan tarifı

Geleneksel Türk mutfağının eşsiz mezelerinden biri olan köz patlıcan kavurması tarifi ile karşınızdayız. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız, yemelere doyamayacağınız bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Köz patlıcan salatası tarifimizi evinize gelen misafirlerinize de kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte efsane lezzet köz patlıcan kavurması tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

2 adet büyük patlıcan (közlenmiş)
4 adet kapya biber (közlenmiş)
2 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı acı biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet köz patlıcan salatası için öncelikle patlıcan ve biberlerimizi közleyelim. Patlıcan ve biberlerinizi ister fırında ister ocakta közleyebilirsiniz. Közlenmiş patlıcan biberlerimizin kabuklarını soyalım ve doğrayalım. Kavurma işlemine geçelim. Soğanları jülyen şekilde doğrayalım. Zeytinyağı eklediğimiz tavaya alalım ve kavuralım. Biberleri de ekleyip, kavurmaya devam edelim.1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edelim.

BU LEZZET DAMAKLARINIZA BAYRAM ETTİRİR

Sonra kabukları soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim ve yumuşayan kadar pişmeye bırakalım. Sonra közlenmiş patlıcan ve biberi ekleyelim. Bir tur karıştırarak kavuralım. En son tuzu, kırmızı toz biberi, pul biberi ve sarımsağı ekleyelim.1 dakika daha kavuralım ve ocağın altını kapatalım. Sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...