Bildiğiniz bütün mezeleri unutun! Hem kolay, hem lezzetli meze tarifi ile sofralarınız şenlenecek
Davet sofralarınıza çok yakışacak birbirinden lezzetli meze tarifleri ile karşınızdayız. Bu mezeleri yapmak son derece kolay...
Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
Yapılışı
Havuç tarator tarifimiz için önce sarımsakları rendeleyelim. Genişçe bir yapışmaz tavaya sıvıyağı ve rendelenmiş sarımsakları koyup kavuralım. Ardından rendelenmiş havuçları ekleyelim. Havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Ayrı bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ve tuzu ekleyerek çırpalım. Soğuyan havuçları yoğurda ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım. İşte havuç tarator tarifimiz hazır!
Afiyet olsun...
Haydari Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
Yapılışı
Haydari mezesinin yapımına ilk olarak tavaya tereyağını alıp kızdırarak başlayalım. Ardından naneyi ekleyip 1-2 tur karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Karıştırma kabına süzme yoğurdu alalım. Beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayalım ve dereotunu ince ince kıyalım. Süzme yoğurdun üzerine peynir ve dereotunu ilave edelim. Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım. Haydari mezesini servis tabağına alıp üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyelim. İşte haydari mezemiz de hazır!
Muhammara Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı domates salçası
- 1 su bardağı acı biber salçası
- 1 su bardağı süzme zeytinyağı
- 2 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz
- 6 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı
Muhammara mezemiz için bir karıştırma kabı alalım. İçine tüm malzemeleri ekleyelim ve iyice birbirine yedirene kadar karıştıralım. Karışımı ağzı kapalı bir kaba veya cam kavanoza doldurup buzdolabında muhafaza edelim. İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 kase süzme yoğurt
Yapılışı
Yoğurtlu soğan mezesi için öncelikle kırmızı kapya biberi küçük küçük doğrayalım. Kuru soğanları da jülyen doğrayarak bir kenara alalım. Ardından havucun kabuğunu soyarak rendeleyelim. Tavaya sıvı yağı alalım ve üzerine havuçları, kırmızı biberleri ve doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak sarımsağı ekleyerek sebzelerimizi sotelemeye başlayalım. Biberler ve soğanlar diriliğini kaybedene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim. Yeterince piştikten sonra üzerine soya sosunu gezdirelim. 1-2 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra sebzelerimizi ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Geniş bir kaseye süzme yoğurdu alalım ve tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra soğuyan sebzeleri ekleyelim. Son olarak tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım. Süzme yoğurtlu soğan mezemiz artık servise hazır.
Afiyet olsun!