Bayat ekmeği sakın çöpe atmayın! Bunu yapın, hem lezzetli hem pratik hem ekonomik
Zaman zaman hepimizin evinde bayatlamış ekmek bulunabiliyor. Misafir geleceğini düşünerek fazla ekmek alıyoruz ya da biz misafirliğe gittiğimizde ekmeklerimiz evde kalıyor. Son dönemde ekmek fiyatlarındaki artışı da dikkate alarak, bayatlayan ekmeklerinizi çöpe atmaktan kaçının ve israf etmeyin.
Peki bayatlayan ekmekleri nasıl değerlendirebiliriz? Haberimizde detaylıca anlattığımız bayat ekmek pizzasını ev halkınız çok beğenecek. Hem garanti bir tarif olan bayat ekmek mantısı ile bayat ekmeklerinizi değerlendirebilir hem de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz ve mutfakta fazla zamanınızı almayacak bu tarifimizi mutlaka deneyin. Bayat ekmek mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bayat ekmek mantısı nasıl yapılır? İşte detaylarıyla tarifimiz:
MALZEMELER
- 1 adet bayat ekmek
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça veya toz kırmızı biber
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
YAPILIŞI
Bayat ekmekleri değerlendirmek için hazırlayacağımız bayat ekmek mantısı tarifimiz için öncelikle bayat ekmekleri küçük parçalara ayırıyoruz. Üzerine rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı, yumurtayı, sütü, karabiberi, kırmızı toz biberi, tuzu ve kimyonu ekleyerek harcımızı güzelce yoğuralım.
BU LEZZET FAVORİNİZ OLACAK
Hazır olan harçtan cevizden biraz küçük parçalar alarak yuvarlayın ve bir tabağa dizin. (Bu aşamada zorlanırsanız, ellerinizi hafifçe yağlayarak yuvarlamayı deneyebilirsiniz.) Hazır olan ekmek köftelerini kızgın yağda tavayı sallayarak ve arada çevirerek kızartın, ardından servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Son olarak salçalı yağ veya toz biberli yağ hazırlayarak üzerine gezdirin ve servis edin.Afiyet olsun.